Blog

Rodzaje szkła w kuchni. W czym piec, podgrzewać, mrozić i przechowywać jedzenie?

Rodzaje szkła w kuchni. W czym piec, podgrzewać, mrozić i przechowywać jedzenie?Szkło kuchenne nie jest uniwersalne - dzieli się na wiele kategorii i różni w zależności od przeznaczenia. Aby używać go zgodnie z zaleceniem, w sposób bezpieczny i gwarantujący możliwie najlepsze przyrządzanie i przechowywanie żywności, dowiedz się jakie naczynia służą do danych kuchennych czynności.
Przeczytaj więcej

7 prawd na temat garnków emaliowanych, dzięki którym zrozumiesz ich fenomen

7 prawd na temat garnków emaliowanych, dzięki którym zrozumiesz ich fenomenGarnki emaliowane są popularne od dekad i miłość do nich przechodzi z pokolenia na pokolenie. Królowały już w kuchniach naszych babć i mam, teraz także bardzo chętnie z nich korzystamy. Dlaczego?
Przeczytaj więcej

3 rodzaje materiałów do zadań specjalnych. Porcelana, fajans i kamionka.

3 rodzaje materiałów do zadań specjalnych. Porcelana, fajans i kamionka.W żadnym domu nie może zabraknąć naczyń, które są nieodłącznym elementem naszej codzienności. Decydując się na zakup zastawy stołowej stajemy przed wyborem: porcelana, czy inny rodzaj ceramiki? Zanim odpowiemy na to pytanie, Ty zastanów się, jakie zadanie ma pełnić Twój komplet naczyń.
Przeczytaj więcej

Gotuj świadomie: Wszystko, co chcesz wiedzieć o płycie indukcyjnej

Gotuj świadomie: Wszystko, co chcesz wiedzieć o płycie indukcyjnejDo gotowania na płycie indukcyjnej niezbędne są specjalne garnki, których dno wykonane jest z ferromagnetycznego materiału. Stawiając taki garnek na palniku indukcyjnym, jego dno indukuje prądy wirowe, które go rozgrzewa.
Przeczytaj więcej

Najnowsze trendy w kuchennych projektach cz. II

Najnowsze trendy w kuchennych projektach cz. IIDowiedz się więcej o modnych kolorach i funkcjonalnych materiałach, które będą hitem przyszłych sezonów.
Przeczytaj więcej

Najnowsze trendy w kuchennych projektach cz. I

Najnowsze trendy w kuchennych projektach cz. IKuchnia otwarta musi być łatwa w utrzymaniu porządku, a urządzenia i akcesoria kuchenne powinny być pod ręką, ale jednocześnie ukryte w kuchennych meblach...
Przeczytaj więcej

Jak przechowywać pieczywo, aby dłużej pozostało świeże?

Jak przechowywać pieczywo, aby dłużej pozostało świeże?Istnieje kilka opcji przechowywania wypieków – przekonaj się jaki sposób jest najskuteczniejszy, a także czego nie robić, jeśli chcesz długo cieszyć się ich świeżym smakiem.
Przeczytaj więcej

Przepis na łatwą, szybką i pyszną babkę piaskową

Przepis na łatwą, szybką i pyszną babkę piaskowąKiedy goście wpadają z niezapowiedzianą wizytą, a Ty nie masz nic słodkiego do kawy, z pomocą przyjdzie Ci przepis na bardzo prostą, szybką i przepyszną babkę piaskową.
Przeczytaj więcej

Kuchenka indukcyjna – wady i zalety. Jak dbać o garnki na indukcję?

Kuchenka indukcyjna – wady i zalety. Jak dbać o garnki na indukcję?Postanowiliśmy przedstawić wady i zalety kuchenki indukcyjnej oraz kilka sposobów na znalezienie odpowiednich garnków na indukcję.
Przeczytaj więcej

Sztućce ze stali nierdzewnej – czy warto je kupić?

Sztućce ze stali nierdzewnej – czy warto je kupić?
Zastanawiasz się nad skompletowaniem idealnego zestawu sztućców i nie wiesz, czy te wykonane ze stali nierdzewnej będą spełniały Twoje wymagania? Postaramy się rozwiać Twoje wątpliwości...
 

Przeczytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel