Patelnie
W polskiej kuchni to właśnie na patelniach przygotowuje się większość potraw. Patelnie wykorzystujemy do smażenia i grillowania - dzięki nim powstają nasze ulubione dania. Przy wyborze patelni warto kierować się głównie powłoką, którą jest pokryta. Dobrej jakości patelnie to takie, które posiadają nieprzywierającą powłokę, umożliwiającą smażenie bez ryzyka przypalenia jedzenia. Warto też pomyśleć o estetyce i trwałości patelni - niektóre z nich pokryte są farbą, która jest odporna na zabrudzenia.
Kolejnym rodzajem patelni jest wok - służy do przygotowywania dań jednogarnkowych, często chińskich. Dobry wok to taki, który posiada solidne rączki do przenoszenia go z palnika prosto na stół.
Na szczególną uwagę zasługują patelnie ILLA Olivilla, na których możesz smażyć bez użycia tłuszczu! Dzięki powłoce wykonanej na bazie oliwy z oliwek, smażąc nie zjadasz dodatkowych kalorii, a Twoje posiłki są o wiele zdrowsze.